dün


Dün Bilge'yi okuldan almaya giderken yol üzerindeki en sevimli kırtasiye/ sahaf arası yerden Roald Dahl' ın "Charli'nin Çikolata Fabrikası", Jhon Steinbeck' in "İnci", Yakup Kadri' nin "Kiralık Konak "ve Tahsin Yücel' in "Kumru ile Kumru"sunu ve bir Deniz Gezmiş kitap ayracını yirmi liraya almanın mutluluğu içindeydim. Sonrasında Bilge'yle Kızılay' a doğru vurduk kendimizi. Aç karınlarımızı doyurup YKY' ye uğradık. Büyük bir cesaretle Sigmund Freud' un "Sanat ve Sanatçılar Üzerine" kitabını aldım.Bilge ' de kendine küçük bir öykü kitabı aldı. Kasada ismine takılıp Memed Fuat' ın "Güzelin Yaralısı" nı aldım. Ofise uğradığımızda kargocunun ıkın sıkın paket getirdiğini gördüm. aslında Ankara'da olan mobilya mağazasının önüne araba park edecek yer bulmak zor diye Koca'yı götüremediğim,bu sebepten netten aldığım mutfak sandalyeleri gelmişti. Kargocunun bu taşımadan memnun olmadığı her halinden belli oluyordu. Yalnız o kutuya dört sandalye nasıl sığmış diye düşünürken jetonum düştü. Yine bana çırak, Bilge' ye kalfa, Koca'ya ise ustaların ustası muamelesi olacağını anladım. Yanılmadığımı eve girer girmez anladım. Büyük usta, büyük komutan edalarında emirler yağdırmaya başladı. Bol gürültüyle ilk sandalyeyi üçlü güdük Voltran şeklinde tamamladığımız anda bana gelen telefonla bu salak işten yırttım. (çok yaşa Leylak Dalım) Neyse telefonu kapattığımda işler bitmiş, deneme oturuşlarına geçilmişti:)) Sonrası bildik akşam ritüeli ( yine google sordum ritüel nasıl yazılır diye tövbe tövbe).
Geçenlerde Bilge'yle bezelye ayıklarken içlerinden çimlenmişleri rast gele saksıya dikmiştik. Çıkacaklarını hiç sanmıyordum. Sabah baktım zıplamışlar topraktan:))Ben bugün ÇSM' de Öykü Günlerine gideceğim. Günümüz güzel olsun...

Yorumlar

  1. Ha ha ha, bizde yapmaya aşırı meraklı bir Bilgiç olduğundan kimseye iş düşmeyecek neredeyse. Baba oğul yapıyorlar:-) Güle güle kullanın sandalyelerinizi:-)

    Günaydın:-)

    YanıtlaSil
  2. Büyüdü mü bezelyeler : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. büyümezler mi, çiçekten bezelyeye oturdular bile:))

      Sil

Yorum Gönder