Haftayı bitirirken

 "Bu hafta en çok ne yapmışım?" sorusunun cevabı "film izlemişim"... her zamanki gibi kayda değer olanları buraya yazıyorum, diğerlerine dokunmuyorum:))
İlk film 2006 yapımı bir Mıchael Haneke filmi "Cache- Saklı" Başrollerde Juliette Binoche ve Daniel Auteu var. Senaryosu da Haneke' ye ait adı gibi "saklı" bir film. Sonuna doğru başrol oyuncusuna yöneltilen "bu yükü vicdanında nasıl taşıdın?" sorusu en vurucu kısmıydı diyerek, fazla ipucu, (spoiler) vermeden diğer filme geçeyim:))

 "The Butler/ Başkanları Uşağı" 2013 ABD yapımı bir biyografi. Yönetmen Lee Daniels. Kimler mi oynuyor derseniz, kimler oynamıyor ki derim:)) Forest Whitaker, Robin Willams ve Oprah Winfrey ve daha bir çok tanıdık yüz var. 1952-1986 yılları arasında Beyaz Saray' da uşaklık yapmış Cecil' in hayatı anlatılırken, tarihe tanıklık ediliyor ve zencilerin yaşadıkları anlatılıyor. Ama çok uzun geldi bana, bir kaç parçada tamamladım.
Üçüncü film ise izlediklerim arasında en fantastik olanıydı. 2012 yapımı "Upside Down/ Aşkın Çekimi"
Fantastik filmleri severim, ama içine romantizm konulacaksa çok dengeli olmalı. Hele ki bu devirde cidden etkileyici efektler bekliyorum.Bunları bulamadım filmde ama kurgu güzeldi.İnsanların akıllarına böylesi kurgular nasıl gelir ki dedirtti.  
Ayla Kutlu' nun "Kaçış" kitabını okudum. Beni çok zorladı bu kitap, kötü diyemem asla. Yordu beni.Sanırım konu yüzündendi, yoksa Ayla Kutlu' nun etkileyici cümleleri her zaman ayrı güzel.Bu kitapta da ayrı bir tat aldım.
"Seni sevdiğimi bağırmak isterdim eskiden. Bunu yapamamanın acısını da hep duyardım. Şimdi bağırarak söylediğimi sen de görüyorsun. Getirdiğin sevinç bir kocaman gözyaşına dönüştü Mutluluk da ağlatır bilirsin. Mutluluk kişiyi güzellendirerek ağlatır. Şimdi sen büyüyen, çok çok büyüyen bir gözyaşı damlasısın. Gözümden akmadan dağılıyor, sanki bedenimi saran bir sır oluyor. Sevgin hiç eksilmeden bütünüyle sarmalıyor beni.."(arka kapaktan)

Bunlar dışında bu hafta, güzel bir akşam üstü buluşması yaptık arkadaşlarla, bol kahkahalı ve keyiflisinden, düzenli spora gittim, çok yorulup, çok ter döktüm. Mutfakta çok zaman geçirdim ama buna rağmen kilo vermeye başladım, sabahları benden "yuppiii" sesleri çıkıyor tartının üzerinde:))  Gerisi de iyilik sağlık işte. Çok uzattım farkındayım, keyifli bir hafta sonu olsun, kitapla, sinemayla, sanatla dolu olsun...




Yorumlar

  1. Ooo ne güzel canım, şu yuppileri bir de ben yaşasam :-)

    YanıtlaSil
  2. O kadar okudun aklında ne kaldı.

    Ne diyeti yapıyorsun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlı anne diyet yapmıyorum daha doğrusu dikkat ediyorum, özellikle akşam altıdan sonra bir şey yemiyorum. adlandırılmış diyetler beni acayip geriyor ve başarısız oluyorum. Tartı üzerinde yeni yeni gitmeye başladı ama iki aydır düzenli spor yapmak çok iyi geldi hemen bir beden küçüldüm. Önceleri çok yorucu geliyordu ama alışmaya başladım keyif bile alıyorum artık

      Sil
  3. Karatay diyeti yapan ve açlıktan doğrudüzgün yorum yapamayan anne

    YanıtlaSil

Yorum Gönder