Bu yılın kitapları...

Emrah Polat ismini ilk kez "Köpek Adamlar" kitabıyla duymuştum. Kitabın baskısı tükendiği için bir türlü bulamadım. Bu arada yazarın İletişim Yayınları' ndan "Alocu Tilki' nin Serencamı" kitabı çıktı. Dün başladım, sabah bitirdim. Bu kadar dramatik bir konunun, bu kadar etkileyici anlatımı beni büyüledi. Kitapta geçen tanıdık, bildik mekanlar, sanki bir arkadaşım anlatıyor da ben dinliyormuşum hissi yarattı. Demem o ki, Emrah Polat favori yazarlarım arasında yerini aldı, takipteyim:))
Bu sene kitap okuma hedefime ulaşamadım , tahminen 76 kitapla seneyi kapatacağım.Çok güzel kitaplar okudum. Ayla Kutlu' nun kitapları müthişti. "Bir Göçmen Kuştu O" ve "Emir Beyin Kızları" unutamayacağım kitaplar oldu. İsabel Allende' nin bütün kitaplarına hayranım. Özellikle "Paula" beni bitirdi. Bu yıl bitmeden "Günlerin Getirdiği" ni de okursam bir iki kitabı kalacak okumadığım. Mehmet Eroğlu' nun "Fay Kırığı "üçlemesinden sonra "9,75 Santimetrekare" muhteşemdi. Tahsin Yücel' in "Kumru ile Kumru" da en çok etkilendiğim kitaplar arasında.
En ilginç okumalarım arasında Selçuk Altun' un  kitapları, en iyi polisiye yazarımsa Algan Sezgintüredi oldu. Beni en çok şaşırtan Alman yazar Juli Zeh, okuduğum üç kitabında da bana " pes" dedirtti. Kafasının içine ve birikimine hayran kaldım. Geçen sene Yapı Kredi Yayınları' ndan çıkan yeni yazarları çok okumuş, bir iki isim dışında hafızamda yer eden olmamıştı. Bu sene İletişim Yayınları' nın yeni yazarları çok çok daha iyiydi.
Bir taraftan da sanat kitapları, özellikle resim ağırlıklı olmak üzere okumaya özen gösterdim.
Bu sene"Roman Kahramanları", "İstanbul Art News", "Atlas" "Genç Sanat" ve her hafta "Penguen" düzenli takip ettiğim dergilerden oldu.
Bu yazı nasıl sonlanır... umarım seneye daha çok kitap okuyabilirim, kitaplar hayatımızı doldursun, hiç eksik olmasınlar.

Yorumlar

  1. E heh heh, Handan hemen bu sayfanın fotoğrafını çeker:-) Sayende biraz yazar kitlem genişledi Sevdacım :-)

    Bu arada yine benden önce davrandım, bir aydır ben senin paketini yollayacağım , güya erken davranmıştım bu sene ama becerip postalayamadım:-) Tatlı Bilge'ye söyle yarın dikeceğim lale soğanımı :-)

    İyi ki şu hediyeleşme etkinliği olmuş da seni tanımışım canım:-) Benim güzel, kitap kurdu, yaratıcı, dolu dolu yaşayıp her anının kıymetini bilen arkadaşım:-)

    YanıtlaSil
  2. Handacım çok tatlısın ne güzel sözler bunlar lale fikri Bilge' nindi:) ben de seni tanıdığım için çok mutluyum arkadaşım paylaşımlarımız daim olsun öpüyorum

    YanıtlaSil

Yorum Gönder