Ne güzel pazardı...

Yine hava diyeceğim, yine buz gibiydi kaç gündür. Bilge' yle kitapçıya gitmeyi hava yüzünden erteleyip durmuştuk. Pazar sabahı yağmurun ardında biraz güneş görünce, hemen sırt çantamı çıkarttım. Önce şemsiye, yere sermek için örtü, küçük termos çay, kahvaltıdan kalan birkaç parça börek, biraz meyve koydum. Bilge şaşırdı, o da ufak bir çanta hazırladı kendine... Seymenler Parkı' na gittik. Erken olduğu için park boş sayılırdı. Önce parkın dört ayaklı çocuklarıyla bir tur attık, sonra bir ağaç gövdesinin altına yerleştik. Nevalemizi çıkarttık, ardından kitaplarımızı elimize aldık. Etrafta bizden başka kimse olmayınca maskelerimizi de çıkartıp, yüzümüzü gökyüzüne çevirdik. Kulaklığımdaki müziği paylaştık, uzun uzun okumaya daldık. Güvercinler yanımızdan yürüyüp geçtiler, kuş sesleri aralıksız devam etti. İyi hissettik, gerçekten iyiydi. Uzun zamandır hissetmediğim kadar... Saatler nasıl geçti anlamadık, Efes'in evde yalnız olduğu aklımıza gelince, toparlandık. Kuğulu Park' ta lavantalar açmıştı, onları kokladık. Kitapçıya uğradık, elimiz boş çıktık, Bilge aradığı kitapları bulamadı. Kozmetik mağazasını boş görünce girdik. İhtiyaçlarımı aldım. Oradan ufak bir market yapıp, eve döndük. 
Akşam geçen hafta giremediğim yoga dersinin telafisine girecektim, Koca çalışıyordu gecikince giremedim. Bilge'yle Efes' i parka götürdük. Alerjim yüzünden sürekli hapşuruyorum, ağzımda maske...Pandeminin başından beri bir kere maske taktığını görmediğim, köpek sahiplerinden birinin benden ciddi mesafede uzaklaşırken, ne zaman bitecek bu alerjin diyerek cık cıklamasına sinir oldum...Bilge' nin yanında gavlamak istemedim.

Silahlı Peri acayip bir noktaya geldi. Pennac müthiş bir yazar. Son yirmi sayfayı bugüne sakladım. 

True Detective 'in ilk sezonun bitirdim. Başlarda çok durağandı, sonra hız kazandı. Matthew McConaughey' i çok severim, oyunculuğu yine çok iyiydi. 

Şimdi ofisteyim,  kahvaltı bulaşığını Bilge' ye bıraktım. Çamaşırları da makineden çıkartıp asarsa süper olacağını söyledim. Bakalım, unutursa fena olur..İşleri toparlayıp eve geçeceğim. Yağmur hızlandı, tüm gün yağacak gibi duruyor. Aklıma günün sorusu geliyor, akşama ne pişirmeli?

Yorumlar

  1. Bizde etli taze fasulye ve cacık var. Belki bir fikir verir sana da. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevin Ablacım çok teşekkür ederim, sarma yaptım:)) manavda taze yaprak buldum, yanında biz de de cacık var:))

      Sil
  2. Ne zaman büyür evladım, cancana parka gidip bir kulaklıktan müzik dinleyip yanyana kitap okuyacak kadar? O zaman da bu günleri mi özlerim ki?
    İki aydır hevesle yaprak alıp saramadan bozuyorum. Sarmaktan başka türlü yapılan bir yemeği var mı taze yaprağın acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanın öyle sihirli bir dokunuşu var ki, nasıl olduğunu anlamıyorsunuz. Ufak ufak yollar açıyoruz, o yıllarda çocuklar akıp kendi yollarını buluyorlar...bazen bizim yollarımizla çakışıyor, bazen yakınından geçiyor...yaprağı hafif haşlayıp dolaba koyunca uzun süre dayanıyor diye biliyorum. Düblajlı bir film izleyeceğim zaman sarmaya bayılıyorum, sevgiler

      Sil

Yorum Gönder