İlk beş gün

İlk defa bu kadar uzun evden hiç çıkmadım. Efes' i Koca çıkartıyor. Bekçiler ve polisler özellikle köpek sahiplerine karşı bilenmişler gibi. Evin önünden vızır vızır araba ve insan geçerken bu tutum sinir bozucu. Köpek sahibi arkadaşlarımızın çoğuna ceza yazdılar.
Neyse zaman nasıl geçiyor derseniz, hızlı geçiyor derim.
Kız kardeşle parelel okumalarımızdan Kaderin Kızı' nı bitirdim. Özlemişim eski tadında Allende okumayı. Bir dolu kahraman, büyüler, şifalı otlar, tutkulu aşklar ve altına hücum yılları. Biraz uzun geldi ama güzeldi.
Juliet Binoche' nın tüm filmlerini izledim sanıyordum, yanılmışım. Yönetmen Haneke tarzında ilginç bir filmdi.

Paterson izlediğim enteresan filmlerden biriydi. Otobüs şoförü ve şair Paterson' un her gün aynı rutindeki hayatını izlerken, bendeki  bişey olacak beklentisinin ne ara kaybolduğunu bilemedim. Filmin sonuna doğru Japon bir şairle konuşurkenki repliğe bayıldım. Şiirlerini Japonca yazdığını ve çevirisinin olmadığını duyunca Paterson' un " neden " sorusuna Japon şair    " tercüme edilmiş şiir yağmurlukla duş almaya benzer"diyor. Bu filmi de sevdim

Loié Fuller' in hayatından esinlenerek yapılmış bu film, görsel bir şölendi.
Romanın Gary' nin Émil Ajar adıyla yazdığı Kral Salamon' un Bunalımı yine samimi, sorgulayıcı, alttan alttan eleştiren bir romandı.
Yeşilçam' ın ilk dört bölümünü izledim. Uzun zamandır izlediğim, özlediğim kıvamda olmuş.Merakla yeni bölümlerini bekliyorum.
Taste Of Cherry, Altın Palmiye Ödüllü bir Abbas Kiyarüstemi filmi. İran sinemasının naif,durağan akışında, ilginç konusuyla,çoğunluğu oyuncu olmayan karakterlerle 
oldukça beğendiğim bir film oldu.

Geriye kaldı on küsur gün, hadi hayırlısı...
 

Yorumlar

  1. Code Unknown'u uzun zaman oldu izleyeli, tam Haneke'in tarzında etkileyici bir filmdi.
    Kirazın Tadı'nı iki gece önce TRT 2'de izledim, ben de çok beğendim.
    Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevin Ablacım bizden de kocaman sevgiler😘

      Sil

Yorum Gönder