26 Ocak

Bugün bir türlü ısınamadım, gün boyu kalorifer peteğinin üzerine tünedim. Kedi olmak vardı. Bu tünemem sırasında  Sibirya Hayali ni bitirdim. Per Petterson sevdiğim yazarlardandır, önceki kitaplarını da  sevmiştim ama bu kitabı daha çok sevdim. Belki ilk defa bir kadın kahramanın ağzından anlattığı için , aile ilişkileri  ya da hepsi birden etkiledi sanırım. 
Bir taraftan da Julian Barnes' ın Flaubert' in Papağanı nı okuyorum. Barnes şahane bir yazar ve onun kaleminden başka bir yazarı okumak ilginç bir dedeyim. Aslında zor ama keyifli bir okuma. Mevzu Flaubert olunca bir taraftan da Madam Bovary'i dinliyorum. Yıllar evvel okudum sanıyordum ama dinledikçe okumadığımı fark ettim. 

 Tek Başına yı Koca' yla dinledik. Aslında yazarı hiç bilmiyordum sırf Murat Eken seslendirmelerini sevdiğimiz için dinlemeye başladık. Zaten kısa bir kitap. Genellikle kahvaltı sırasında dinliyoruz, dün akşam Koca az kaldı, merak ettim sonunu dedi. Bir saati kalmıştı dinlemeye devam ettik, sonlara doğru bir garipleşmeye başladı kitap derken tuhaf bir ters köşeyle bitti. Koca'yla birbirimize bakakaldık. Yazık pek hayal kırıklığına uğradı, olmamış sanki dedi:))

Bir ara markete giderken Efes' e çok benzeyen arada başı boş gezen Goldenı gördüm. Sahibinin eşofmanıyla aynı renk (fuşya) köpek papuçları giymiş, tasması sahibinin elinde, parka doğru gidiyorlardı. Sahibi telefonla konuşuyordu. Dönüşte tekrar karşılaştık, sahibi hala telefonla konuşuyordu, baktım bizimkinin üç ayağında fuşya papuçlar, dördüncü boşta geliyor. Ne kadar kısa gezdiler, tabi kaçar çocuk diye düşünürken aklıma geldi.  Sahibi anca eve gidince fark eder bir papucun olmadığını:)
Efes için fakülteden yine randevu almam gerekti, Rahatsızlığına bizim veteriner maalesef çözüm bulamıyor. Sistit tekrarladı demiş miydim? Ne sinir bir şeymiş geçmedi gitti. Allahtan hala keyfi yerinde, ameliyat sonrası iyileşen yarası da iyileşti. Randevuyu bu sefer fakültede bir hocadan tesadüf eseri alabildim. Şubatın yedisinde ama olsun ne yapalım. 
Bilge 'yle tüm cesaretimizi toplayıp tiyatroya gitmeye karar verdik. İki oyuna bilet aldım, zaten seneye sınav zamanı, hayatta gidemeyiz. Umarım keyifli olur. 

Yorumlar