17 Temmuz


 Sıcakların bastırmasıyla bayılmaktan hallice geçiyor günler. Efes' in mikrobiyoloji sonuçları geldi, böbrek taşıyla ilgili yanlış teşhis koyduklarını düşünüyorlar. Tedavisi üriner mamanın yanında C vitamini desteği ve terlik kadar büyük çok bildik bir antibiyotikle devam ediyor. On iki saatte bir neredeyse yemek borusuna yerleştiriyorum, iki saat öncesinden de iki tane C vitamini takviyesiyle, sistik ilacı. Alıştı açıyor ağzını, ilk iki gün ağrısı var gibiydi, dünden beri daha iyi. Antibiyotik genelde üçüncü gün etkisini gösteriyor. Sabırla  ve gözünün içine bakarak bekliyorum. Geçen ay iki bin liraya aldığım mamayı, yarın üç bin iki yüz elli liraya alacak olmamsa beni hiç şaşırtmadı. 

Uzun süredir ilk kez iki kitabı yarım bıraktım. Ardından iyi olduğuna emin olduğum Miras a başladım. Büyülü gerçeklik ruhuma iyi geldi. Üç kuşak üzerinden Şili tarihini de birlikte okuduğunuz kurgu şahane. Ardından Leylak Dalı' nın sağlam referansıyla Uğur Deveci' nin Buzdan Top kitabına başladım. O da su gibi akıyor, ilk oturuşta gözlerim acıyana kadar yaklaşık yüz sayfa okumuşum. 

Bilge bu hafta biteceğini sandığı matematik kampının, önümüzdeki hafta da olduğunu öğrenince karalar bağladı. Her gün altı saat sadece matematik görüyorlar. Pandemiden kaynaklan boşluğa, bu yıl boş geçen dersleri de ekleyince böyle bir telafi şart olmuştu. Üstelik dersler yeni okulunda, okula da böylelikle alışmış oldu. 

Hafta sonu evde, çoğunlukla balkonda geçti. Çiçekleri toparladım, temizledim. Bu sene  çiçekler çok güzeller. Fesleğenler saksıda iyice yayıldı, kasımpatılar üçüncü kez tomurcuğa oturdu. Pembe, kırmızı, bordo sardunyalar açtı. Karanfiller de yerlerini beğendiler. Solanların yerine yenileri yetişiyor. Bir saksı dolusu sarmaşık misali balkon duvarına tırmanan fasulyeler var, yem yeşil salınıyorlar. Yanlarında rosmarinler. Kaktüsler de çıldırdı, saksılar kaktüs doldu. Ufacık balkonu çiçeklerle görmek, yeni sürgüleri, tomurcukları yapraklarda günün her saati değişen ışığı görmek, ayrı bir keyif veriyor. 

İyi bir hafta olsun.

Yorumlar

  1. Sevdacım , çok çok geçmiş olsun. Bu ara tatilden sonra ben de ne elime aldıysam bir iki sayfada yarım kaldı. Bir toparlanayım, hislerime göre yine okuma yapacağım. Gerçi çok fazla uğraştığım sorun var. Odaklanamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, zor zamanlardan geçiyoruz, güçlü olmak gün geçtikçe zorlaşıyor. Odaklanmak, sakin kalmak çok büyük çaba gerektiriyor


      Sil

Yorum Gönder