19 Temmuz



Sabah Bilge' yi sabahtan okula bırakıp, veterinere geçtik. Beş günlük antibiyotiği bitmişti. Efes' i iyi  gören veteriner tedavisine dört hafta devam edeceğimizi söyledi. En masum antibiyotik dediği terlik kadar dediğim Augmentin' den beş kutu daha reçete etti. Eczaneden ancak üç kutu alabildim.(piyasada yokmuş) Saatini atlamadan verebildim. Bunlar bitince tekrar reçete ettirmem gerekecek. Üriner mamayla ilgili de konuştuk veterinerle, artan fiyatlar konusunda kendisinin de şaşkın olduğunu ama alternatifimizin olmadığını söyledi. Altı ay kullanacaksınız, iki ayı geçti bile dedi:( neyse parasından geçtim şifa olsun diyorum ne diyeyim. Bu arada veterinere girmeden arabayı park edip arabadan inen Koca' nın pantolonunu yırtıldığını fark ettim, hem de kocaman yırtılmış ve nasıl fark etmediğini anlayamadık. O arabadan inmedi, ben veteriner işini halledip arabaya geldim. Yol üstünde bir mağazaya uğradık, kendine pantolon aldı, ofise dönüşümüz on biri buldu. Parkın yeni sulanmış çimlerinde gölgelerde Efes' i gezdirdim. Bir taraftan işleri halledip, bir taraftan da Buzdan Top' u okumaya çalıştım. Baktım çok bölünüyorum, tüm merakıma rağmen okumayı eve erteledim.  
Efes'i taradım, bu ara her yer pisi pisi otu dolu. Burnuna, kulağına, vücudunu herhangi bir yerine girip ilerleme tehlikesi var. Gözlerimi on dört açıp pisi pisi otu avına çıkıyorum. Bazen gözümden kaçıyor bakıyorum Efes ayağından yalayarak falan çıkartıyor. Ne gereksiz bir ot yahu...

Telefonlar, faturalar, fiyat teklifleri derken akşam oldu. Efes' i parka çıkarttım, öğlen sulanmış çimlerin serinliği benim ayaklarıma da geliyordu. Efes erken dönmeyelim diye her türlü numarayı yaptı:))

Parka yavaş yavaş başka köpekler de gelmeye başlayınca, biz dönüşe geçtik. Dışarıya hafiften serinlik çöktü Efes' i kapıya çıkarttım. Şimdi ben de kitabımı alıp yanına oturacağım. Koca' nın gelmesi bir saati bulurmuş, Fırsat bu fırsat:)
 

Yorumlar