28 Temmuz

Şahane bir kitap okudum. Uğur Deveci ' nin Buzdan Top kitabına bayıldım. Başladığım iki kitabı da okuyamayıp rafa kaldırınca sinirlerim bozulmuştu. Can dostum Leylakdalım önerdi bu kitabı. Her zamanki gibi yanıltmadı beni. Kitabın kahramanları kalabalık olmasına rağmen, bir kez bile bu kimdi diye aklımdan geçmedi, su gibi aktı. Yazarın diğer kitaplarını da okuma listeme aldım.

Bu yıl yapabilirsem Tanpınar' ın kitaplarını dinlemek istiyorum. Beş Şehir le başladım. Şehirlerin   böyle güzel anlatılması, detaylar, tarihsel olaylar, keyifli bir dinleme oldu.

 Uzun zamandır masamda suluboyalarım, fırçalarım darmadağınık duruyor. Bazı günler uzun uzun bazı günler, bir iki fırça dokunuşu...bana iyi gelen şeylerin başında geliyor. 

Bu ara hayattan iyi şeyleri cımbızlamaya, kötü şeylere elimden geldiğince gözümü kulağımı kapatmaya çalışıyorum. Zor zamanlardan geçiyoruz ama zaman da hızla akıyor. Zamanın bir yerinde asılıp hava da kalmışız gibi hissediyorum. Çok olmasa da hala umudum var.


Yorumlar

  1. Beş Şehir'i çok severim, beni kalbimden yakalamış kitaplardandır. :)
    Keyifli okumalar diliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Ülfet, Karakuzu, Irmak, Muhlise ve diğerleri adına çok teşekkürler. Kıymet verip okudunuz, var olun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uğur Bey iyi ki yazmışsınız, kalrminize yüreğinize sağlık. Büyük bir keyifle okudum.

      Sil
  3. buzdan top bende not almıştım, sahafıma aldırttım bende gelmiş pazar günü uğrayıp alacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en az benim kadar keyof almanızı diliyorum, sevgiler.

      Sil
  4. Bilgecim merhaba , Bloğunun aktif olduğunu bilmiyordum . Uzun zaman sonra göz atınca merak ettim. Suluboyan harika . Uğur Bey'in kitabını ben de merak ettim. En kısa sürede okuyacağım.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Zeynep bana Bilge diyen ilk desen degilsin:) Blogundan vazgecemeyenlerdenim ben de. Kitap gerçekten şahane aşırı tavsiye ederim. Suluboya bu aralar terapim, sevgiler❤

    YanıtlaSil

Yorum Gönder