17 Nisan

Sabah meditasyonu şahaneydi, bazen böyle hissettiriyor. Sebebi ne bilmiyorum, doğru ya da yanlış yok bazen böyle oluyor:))
Arabayla eve su almak için karta dolum yapabileceğimiz aletin olduğu yere kadar gittik. Dolum cihazı paralarımı beğenmedi, paralarımı taytıma sürtmemi öneren adama pek tekinsiz baktım heralde, ne halin varsa gör der gibi döndü arkasını gitti. Efes' in üflemelerinin ardından yüklemeyi başardım. Kalabalık yoldan hoplaya zıplaya karşıya geçip, en ivedi şekilde yürüyüş rotamıza geri döndük.  Yıllardır mor salkım zannettiğim kocaman ağacın paulonia olduğunu fark ettim. Yerdeki çiçekler yine gökten inmiş gibiydi. O kadar kocamanki astigmatlı gözlerim rengine bakıp, leylak olmazsa mor salkımdır demiş sanırım:)) Yerlerdeki çiçeklerle ardından yakınlaştırarak çektiğim fotoğrafları bir de PlantNet' e onaylattım. Ankara' da ilk kez paulonia ağacı görüyorum, soğuk iklimde olmaz sanıyordum. 

 Yol boyu bebek sarmaşık yapraklarını gördüm, nasıl güzeller. İpeksi, yumuşacık, sahiden bebek gibi. İncitmeden , usulca parmağımı üzerlerinde gezdirdim. Acayip bir his, minnoş minnoşlar. 

Kahvem olana kadar matımı serdim, yeni öğrendiğim fasyal gevşeme tekniklerinden en sevdiğimi yaptım. Bir banyo havlusunu rulo haline getiriyorsunuz, matınızın ayak ucunu da  rulo haline getirip ayaklarınızı bunu üzerine yerleştiriyorsunuz. (mat yoksa başka bir havluyu rulo yapıp ayaklarınızın altına koyabilirsiniz.) Ayaklarınız rulonun üzerinde dizlerinizi bükerek tam kuyruk sokumundan başlayarak omurganız boyunca diğer rulo yaptığınız havlunun üzerine uzanın. Başınızın altında başka bir havluyu rahat edeceğiniz yükseklikte yerleştirin. Elleriniz vücudunuzun yanında avuç içleri tavanı göstersin. Önce rahatsız hissettirebilir, endişelenmeyin yavaş yavaş fasya rahatlamaya, akışkanlığını iyileştirmeye başlıyor. Duruş bozuklukları, hareketsizlik ya da hep aynı hareketler fasyanın yapısını bozup, tıkanıklara sebep oluyor. Beş dakika kalabilirsiniz bu şekilde. Sihirli gibi o kadar iyi geliyor ki. Ben artık derse başlamadan evvelde yaptırıyorum bu gevşeme tekniğini. 

Güzel bir gün olsun...

Yorumlar