Okuduklarım

 Bugün okuduklarımı not düşeyim istedim. İlk kitabım Ayla Kutlu' dan "Zaman da Eskir" çok güzel bir anı kitabı. İlk kez Ayla Kutlu okudum ve yine geç kalmış hissettim. Bu yıl tüm kitaplarını okumayı istiyorum.
Anı kitaplarını sevdiğimden bahsetmiştim, bu kitap şimdiye kadar okuduğum en iyi anı kitabıydı diyebilirim. Elimden düşüremedim, nasıl güzel bir dil, nasıl bir hayat var. Bazı yerlerinde gözyaşlarım eşlik etti bana. Okumadıysanız mutlaka okumalısınız, o kadar güzel.
"Küçük bir kitabın içine sığan ama yankısını binlerce okurun yüreğinin sesinde bulan bir yaşam öyküsü" (arka kapaktan)
Bilgi Yayınevi, 399 sayfa
 İkinci kitabım Jean-Louis Fournier' den "Dul". Bu ay kitap siparişlerim gecikince dayanamayıp YKY' den hiç bir fikrim olmadan aldığım bir kitap. Geride kalan olmanın hüznünü, acısını ve zorluğunu anlatan bir kitap. İçim burkuldu okurken, yazarın anlatımı çok samimi ve yüreğe dokunuyor.
"Jean-Louis Fournier eşinden önce ölmek istiyordu. Ama eşi ondan önce davrandı. 40 yıllık evliliğin ardından dul kalan Fournier kendini teselli etmek, belki de intikam almak için karısından söz ediyor. Ama onu anlatırken aslında bize kendisini anlatıyor" (arka kapaktan )
YKY ,112 sayfa 

 Üçüncü kitabım Yakup Kadri Karaosmanoğlu'ndan "Yaban". Ayda bir düzenlediğimiz edebiyat grubumuzda belirlediğimiz kitaptı Yaban. Bence bir baş yapıt. Çok güzel ve çok etkileyiciydi. O zamandan bu zamana cahil halkın hiç değişmediğini gösterdi bana. Cahillik kadar kötü ve korkunç bir şey yok.
" Kendi dönemi içindeki gerçeklik anlayışına uygun olarak yazılmış olan Yaban' da Yakup Kadri, 1. Dünya Savaşı'nın bitimiyle birlikte Sakarya Savaşı'nın sonuna kadar olan sürede bir Anadolu köyünde, köylüleri, köyün durumunu, Milli Mücadeleye ilişkin tavırlarını bir aydın gözüyle verir. Yaban için "bu eser benliğimin çok derinliklerinden adeta kendi kendine sökülüp, koparak gelmiş bir şeydir" demiştir.(arka kapaktan)
İletişim, 198 sayfa
 Bu ay ki Atlas Dergisi çok güzel. Bu ayın özelliği 20. yıl özel sayısı olması, tam arşivlik. Boş kaldıkça keyifle okuyorum.
"Roman Kahramanları" üç aylık bir yayınmış. Benim elime hiç beklemediğim bir yerde tesadüfen geçti. Çok dolu ve çok güzel edebi bir yayın. Nereden ve ne zaman alabileceğimi araştıracağım, daha önce hiç rastlamamıştım. Bilen varsa, paylaşırsa sevinirim.
Benden şimdilik bu kadar, bol okumalı günlerimiz olsun...

Yorumlar

  1. Dost Kitabevi'ne bak vardır orada ve İnci Aral'ın anılarını da oku, bundan kalmaz...
    Ha bir de şu arşiv, işyerinde indirir dinlersin, şahane:
    http://archive.org/details/SesliEdebiyatEserleri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnci Aral aklımda, verdiğin linke bayıldım, biliyorsun harikasın:))

      Sil
  2. Kitap tanıtımların çok güzeldi, maşallah iyi de okumalar yapmışsın canım:)
    Dergi dedin de edebiyat dergisi olarak bu ay Notos harika, tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Natali hep diyorum ya bu aralar yaptığım en iyi iş kitap okumak. Bir de güzel kitaplar olunca beni tutabilene aşk olsun vaziyetindeyim:))Notos' u yazdım kenara alacağım

      Sil

Yorum Gönder