Evde iki köpek

Leblebi' den mutlaka bahsetmişimdir.Teyzemlerin barınaktan sahiplendilkeri, beş yaşında dişi melez bir köpüş ve adından da anlaşılacağı gibi bizim oralı(Çorumlu) ve Ankara'da yaşıyor.
Genelde tatilde Antalya'da karşılaşıyoruz. Leblebi atarlı bir kız.Kendisine kolay kolay yaklaştirmıyor ve kesintisiz uzun uzun havlayabilme yetisine sahip.En son yaz sonunda bahçede bir aradaydık. Fasulyelere işeyen Efes'e kızdım diye kolumu kapmaya kalktı:)) sahiden, dişlerini geçirmedi diye sevindik.
Teyzemin kayınpederi çok hastaydı ve artık umut yoktu.Daha önce konuşmuştuk, cenaze işleri sırasında Leblebi' nin bizde kalmasına karar verdik.
Dün sabah teyzem aradı,yola çıkacaklarını söyleyince Koca'yla Leblebi' yi almaya gittik.Havlayarak bizi karşıladı, diş göstererek oturdu.Arkasına bakarark arabaya bindi. Arabayı çok seviyor, bu arada bir malzeme almak için Ostim' e uğradık.Koca malzemenin yanında ekmek arası döner almış. Benimkini Leblebi'yle paylaştık. Dönere hayır demedi.Efes gibi obur değil et dışında birşey yemiyor.Eve gelmeden yukardaki parkta Koca bizi bıraktı.Her ağaca işemeyen bir köpeği gezdirmek çok ilginç. Gezdikten sonra eve geldik. Her tarafı kokladı, yazık ilk kez geliyor nasıl tedirgin olduğu gözlerinden belli. Bu arada Efes ofiste,akşama gelecek Koca' da olacağı için bu karşılaşma daha kolay olur diye düşünüyorum ve hep aklımda ya sabaha kadar havlarlarsa fikri geliyor ve ben hemen kovalıyorum bu düşünceyi. Bilge okuldan gelene kadar çok sakindi.Bilge gelince ufak bir havhavlama faslından sonra kendine bir köşe bulup oturdu.Bilge ne zaman yaklaşsa korkunçlu dişlerini gösterdi. Akşam güya Koca erken gelecekti Efes'le ikisini parka götürecek ve orada havlayıp hırlaşıp eve geldiklerinde çok yorgun olacaklardı. Olmadı...
Koca'nın geçikeceğini anlayınca Bilge'yle Leblebi'yi gezmeye çıkardık. İ.' de ofisin oralarda Efes' i gezdirdi ve ilerleyen saatlerde Efes'i eve bıraktılar.Eve girmeden Efes'le konuştum. Eve girince hemen birbirlerine havlayıp hırlamaya başlamışlardı ki hakimiyeti elime aldım.Sesimi yükseltip yapmayın dedim.(başka şeylerde söylemiş olabilirim) Herkes bir köşeye dağıldı ve inanması zor ama sesleri çıkmadı. Efese ödül kemiği verdim Leblebi Bilge' nin yanına kıvrıldı ve dokunmasına izin verdi. Koca geldiğinde ufak bir tantana çıktı ama çabucak bastırdık. Hep birkikte dizi izledik.Yatma vakti geldiğinde Bilge yatağına gitti.Biz de yatağımıza gittik. Sürekli dinliyordum evin içinde biraz dolaştılar sonra uyudular Gece bir ara uyandığımda Leblebi' yi yatağa çıkmış ayak ucumda yatarken gördüğüme inanamadım.Elimi aşağı uzattım Efes' te orada uyuyordu.Elimi hissedince kafasını uzatti burnundan öptüm kafasını okşadım.
Bunları niye bu kadar uzun uzun anlattım derseniz ne hissettiğimi bir nebze olsun anlayabilin diye. Bir tarafta aslında korkak ve tedirgin, bu yüzden saldırganmış gibi görünen bir köpek, diğer tarfta herşeyden emin hiç kıskanmayan bir köpek. En güzeliyse Leblebi' nin bize güvenip yatağımıza gelmesiydi. Sabah iki esneyen köpek Koca' yla yürüyüşe gittiler.Ben de geleyim dedim ama ben hallederim dedi Koca. Şimdi eve gelmelerini bekliyorum.Sanki daha cesur,daha iyi hissediyorum....

Yorumlar

  1. Ne güzel olmuş ben de heyecanla sonuna kadar -acaba ne olacak? diye diye okudum ama sonunda bir oh çektim :) Güven ve sevgi herşeyi halletmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Lovehouse o kadar mutlu oldum ki, çok tatlılar.

      Sil
  2. Çok meraklanarak okudum Sevdacığım. Sen genellikle kısa anlatımlar yaparsın ya, bu uzayınca daha bi keyif aldım. Efes'in tepkilerini, Leblebi'nin geceyi nasıl geçirdiğini yazmasan bi tarafım kısır kalacaktı valla. Ama kocaman bir köpeği eve davet etmek de ne büyük zerafet diye düşündüm. Maceraları bekliyorum.Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ecehan Efes'i ofise yollarım demiştim ama o kadar tatlılar ki kıyamadım. İkisi de benim yatakta yatıyor şimdi.

      Sil
  3. Leblebiyi kavuran gız annem :)))
    Aboov iki köpenk bir arada, bana düşünmesi bile kurdeşen döktürdü, sana kolay gelsin. Yalnız eve girmeden Efes'le konuştum demişsin ya orada koptum. Nece konuştunuz bacım :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Leylakdalım bizim Efes her dilden anlıyor Ben bildiğin anlattım.Evde Leblebi var gözünü seveyim sakin ol, anlayışlı ol dedim valla bak anlıyo:))

      Sil
  4. Çok güzel birbirlerine alışmakta zorluk çekmemişler. Size de kolayca ısınmış.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Yüreğimin İklimi çok şaşırtıcıydı hatta inanılmazdı, o kadar sevindim ki:))

      Sil
  5. soluksuz okudum ne olacak diye , çok güzel geçmiş
    durum güzel sona bağlanmış bayıldım. ne tatlı şu hayvanlar
    biz daha çok büyütüyoruz meseleleri..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Pelin pembesi aynen aslında biz çok büyütüyoruz dediğin gibi.Bize ve Efes'i e alıştı ama terkedildim sandı öbür gün ağzına lokma koymadı Allah'tan kuzenim erken döndü de götürdü eve gidince hapur hupur yemiş mamasını.

      Sil

Yorum Gönder