Geçen Hafta

Geçen hafta dolu dolu geçti. Gerçi hep bir koşturmaca eşliğinde, kısacık kış günlerine sığanlar, böyle sıralayınca insanı şaşırtıyor. 
Sevgili Leylakdalı' mla Akgün Sahnesi' nde Amak-ı Hayal oyununu izledik. İlginç bir seyirdi.

Laura Restrepo' dan Hezeyan ı okudum. Çok ilginç ama bir o kadarda karışık bir kurguydu.

Sertifika No:000358  Nükleerin Doğa ve İnsan İçin Bedeli temiz enerji diye lanse edilen nükleer enerjinin korkunçluğunu gözler önüne seriyor. Beyaz Rusya' dan Annya Pesenko Sertifika no:000358 diye tanınıyor, devlet pek çok nükleer mağduruna böyle kimlik numaraları vermiş. Çernobil sonrası  kaza deyip geçemeyeceğiniz korkunç bir suç. Mağdurların, etkilenen yerlerin fotoğrafları ve hikayeleriyle kolay kolay okuyamayacağınız bir çalışma.
Sinan Sülün' den Karahindiba kitabıyla üç öykü okudum. Güzellerdi.
Carlos Maria Dominguez' den Kağıt Ev i okudum. Okumak, biriktirmek üzerine kısacık bir kitap.

Önceki hafta uyku düzenim hiç iyi değildi. Geçen hafta üç gün yogaya gidince mis gibi oldu. Sabah alarmın sesiyle anca uyanıyorum.

Hafta sonu Bilge' yle bir nefes çalışmasına katıldık. İlginç bir deneyimdi. Bilge' ye çok mantıklı gelmedi (sanırım yaşıyla alakalı). Ben uzun süredir merak içindeydim. Nefesin şifa tarafı bence çok etkileyici. Çok eski bir kültür bu (Anadolu' da şamanlar, ocaklar bunu hep kullanmış) Herkesin kaygı bozuklukları, depresyonla baş etmeye çalıştığı bu dönemde bir seçenek olabilir.

Pazar günü veli toplantısı vardı. İki saat eziyet çekip çıkışta Bilge' nin sevdiğimiz kafede sıcak çikolata içip kitap okuduğunu duyunca, gülümseyerek yanına gittim.

Akşam Efes' i parka çıkarttık, bizim dört ayaklı  çocuklar da oradaydı, tüm yorgunluğumu aldılar, hele yeni sahiplenilmiş bir yavru geldi, sevmelere doyamadık.

Keyifli bir hafta diliyorum...

Yorumlar