05 Ağustos


Bayram tatilinden beri bir türlü iyi hissedemeyince, hafta başı tüm cesaretimi toparlayıp doktora gittim. Bu arada gerçekten yıllardır doktora gitmemiş olmam çok fena bir durum. dahiliye doktorunun karşısında ne var ne yoksa döküldüm. Adeta terapi seansı gibiydi. Efes' in yanlış tedavisinden, babamın erken ölümüne, gelecek kaygısına, Bilge' nin bu sene gireceği sınava kadar konuştuk. Doktor arasam bulamayacağım tatlılıkta çıktı. Hafifi bir çarpıntın var ama hiç tahlil tetkik göremiyorum bunları bir yaptıralım dedi. Olur dedim, çünkü bu işi bilen birilerinin iyisin demesine çok ihtiyacım vardı. Ekg, akciğer filmi, tam kan ve idrar tahlili istedi. Bu arada bir de genel cerrahtan randevu alıp, meme kontrolü yaptırdım. O da aynı şeyi söyledi ve beni mamografiyle ultrasona yönlendirdi.  Kim sorsam mamografiyi çok can acıtan bir işlem olarak anlatmıştı. Korkunun ecele faydası yok deyip, mamografi yaptıracağım odaya girdim. İlk kez yaptıracağımı duyan görevli merak etmeyin sizi çok güzel yerleştireceğim, bu kadar mıydı diyeceksiniz dedi. Sahiden de dediğimi oldu. Ağzım kulaklarımda çıktım. Cuma günü de ultrasonu yaptırdım. Aynı gün önce dahiliye sonra genel cerrahla sonuçlarımla ilgili görüştüm. Bu arada bayramdan bu tarafa yedi kilo vermiştim. isteyerek olmadı ama çok iyi olmuş. Sınırda çıkan bazı değerlerime bakarak yeni bir beslenme planı verdi. Beni çok zorlayacağını düşünmüyorum. Yemem gerekenleri listeledi. Yıllardır kullandığım D vitamini tahlillerde fazla çıkınca, onu kesip gerekmedikçe kullanmamamı söyledi. Çarpıntı için bir ilaç, farkında olmadığım enfeksiyon için antibiyotik ve alerjim için uzun süreli kullanabileceğim daha masum bir alerji ilacı verdi. Bilge' nin de kontrolü vardı o da iyi geçti. Pazartesi Koca' yı götürüyorum. İkna etmek zor oldu ama çenemden bıkıp tamam dedi. Gelecek hafta jinekoloğa da gidip, bundan sonra bu konuya özen göstermeye karar verdim.
Akşam parkta konuşurken herkesin benim gibi korkudan kontrollerini yaptırmadığını fark ettim. Korkunun yanı sıra artan fiyatların da etkisi büyük bu durumda. Baya konuştuk, benim gittiğim hastanenin fiyatlarının nispeten uygun olduğunu konuştuk. Korkularda, endişelerden....
Zor zamanlardan geçiyoruz. Yapabileceklerimizi atlamamak gerekiyor...

İlaçların etkisiyle uzun zamandır uyumadığım kadar güzel uyumuşum ama gece bir ara kalkıp çorap giymişim. Hayal meyal hatırlıyorum, ne alaka anlamadım. Sabah uyanınca fark ettim:))

İyi bakın kendinize...


Yorumlar

  1. Ben de sene başında gittim doktora. İnsan kendisini iyi hissetmeyip bir de doktora gitmedikçe sanki artıyor hastalık hissi. Gittikten sonra rahat ettim. Verdiği ilaçları da almıyorum ama olsun :D

    YanıtlaSil
  2. Çorap niye ayol, sanırım karda yürüyordun rüyanda, çok güldüm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayaklarımda çorapları görünce bildiğin çığlık attım:))

      Sil
  3. İhmal etmemek lazım, ben yıllardır tansiyon hastası olduğumdan en az yılda iki kere bir giderim doktora.
    Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  4. Çok geçmiş olsun, ertelemek hiç iyi bir şey değil bunu çok net far ettim, tüm testlerim bitince derin bir nefes aldım:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder