22 Ağustos

 
Çok Yalan Söyledik Zeynep Göğüş' ün son kitabı ve gerçekten şahaneydi. Ankara, Kale etrafındaki pek çok tarihi mekan öyle güzel anlatılmış ki, sıcaklar geçsin Kale ziyareti şart oldu. Mekanların güzelliğine, arkadaş ilişkileri, geçmişin kayıplarıyla güzel bir okuma oldu. 

Haftaya Bilge' nin okulu açılıyor, ufaktan hazırlıklar başladı. 
Efes' in dört haftalık antibiyotik tedavisinin antibiyotik bittikten kısa bir süre sonra enfeksiyonun tekrarlamasıyla başa döndü. Yine dört hafta antibiyotik kullanacak ve sonrasında ne olacağını sahiden bilmiyorum. Artık güne odaklıyım, bugün güzel yemek yedi, kakasını yaptı. Uzun yürüyüşler yapıyoruz, sabah dönüşte abartısız otuz köpeklik sokak köpekleri sürüsü tarafından kovalandık. Gerçi bizimki yıktı ortalığı, yoldan geçen araçlar sürüyle aramıza girdiler garip bir şekilde soğuk kanlıydım. Efes'i çekiştirerek oradan uzaklaştım. 

Sıcakların dayanılmazlığıyla birlikte,  evden çalışmaya başladım. Arada ofise gidip çıktıları, evrakları alıyorum. Okullarla birlikte havalar da insan kıvamına dönerse, ben de ofise döneceğim:)

Bu ara sesli kitap dinlemelerinde sabah Sezgin Kaymaz' ın Kün kitabını Koca' yla dinliyoruz. Okumama ve çok sevmeme rağmen Emre Melemez o kadar şahne okuyor ki, ben de keyifle dinliyorum. Çalışırken ve mutfakta Ahmet Ümit' in Nevzat Başkomiser hikayelerini dinliyorum. 

Doktor işlerime bugün göz kontrolümü de yaptırarak noktayı koydum. Cumartesi günü nur topu gibi yakın gözlüğümü ve uzak gözlüğümü bir tık ilerlemiş vaziyette alacağım:))

Doktorun insülin direnimi ilaçsız toparlamak için istediği kiloya geldim. İki ay sonra kilo ver gel demişti, kendime aferin dedim ama çok da şımarmayayım. Kilo kontrolü her an patlayacak bomba gibi, gerçi bu sefer tüm beslenme alışkanlığımı değiştirdim. Evdekiler de bu değişime itiraz etmediler. Bu da işimi çok kolaylaştırdı. 

Biz de durumlar böyle, siz nasılsınız? Umarım iyisinizdir.........


Yorumlar

  1. Yan tarafta Bilge'nin küçüklük fotoğrafını görünce, vayy yıllar dedim yine, yeniden. :))
    Kontroller için geçmiş olsun ve insülin direnci başarısını tebrik ederim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Sevin Ablacım bu aralar hep dilimde zaman bir kuşmuş diyorum. Çok teşekkür ederim, yarın içinde katılamadığım için çok üzgünüm bir dahaki sefere inşallah, şimdiden keyifli olsun diyorum:)

      Sil
  2. geçmiş olsun son 3 haftadır ben de glutensizlikle yeni beslenme alışkanlıkları geliştirmeye çalışıyorum , yenilik iyidir insanın rutininden çıkması tabii bu sağlık sebeblerinden olmasa daha iyi olabiliridi ama olsun daha beterinden korusun
    Allah hepimizi , okullar açılıyor hepimizde aynı telaşeler çocuklarımız iyi insanlarla karşılaşsın inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen yeninin iyiliğine ve şifasına inanmak istiyorum ve dilekleriniz için kocaman amin diyorum.

      Sil
  3. aynı şeker sorunu bende de vardı. Aslında düzensiz beslenme ya da açlığını önce karbonhidrat yiyerek bastırmaktan dolayı oluyor dedi bana kalp doktoru. çünkü her yemekten sonra kalp çarpıntısı oluyordu ve acıkınca da içimde ürperti . karbonhidratı azaltınca yani glutensiz yemek yemeye başlayınca hem problem geçiyor, hem de zayıflıyorsun. sıfırlamasan da tüm şikayetlerin azalıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendimi çok hafiflemiş hissediyorum, bir tek markette falan gördüğüm her şey çok korkunç görünüyor gözüme. alışveriş yapmak keyif vermiyor artık:(

      Sil

Yorum Gönder