TAMAMLANANLAR

Dün yaptıklarıma baktım, o kadar çok tamamlanacak iş birikmiş ki, tabi benim planlı proramlı olmalıyım düşüncem havalarda kalmış. Yapmış, fırınlamış, vernikleyip koymuşum. Oturup biraz tamamlayım dedim.
Bu üç kolyenin de ortak özelliği, artan killeri Bilge' nin karıştırıp bu hale getirmesi. Kıvırmayı çok seviyor, en son ben delikleri ve sağını solunu düzeltiyorum.
Bu renklere bayıldım, üç tane kolye çıktı en son karıştırdığı bu killerden. Biri benim, biri arkadaşımın boynunda, diğeri kolyelerin arasında. Kızımın "anne ne güzel oldu bunlar" demesi ise keyfimin tavan yapmasına sebep.
Dün akşam eve gittiğimizde saat yedi civarıydı, sevgili kızımı eve girerken yakalayan apartman veletlerini saat ona doğru somurtup, esneyerek ve Koca' ya ben yatıyorum bunları sen yollarsın artık diye tehdit derek postalamayı başardım. İnsanların rahatlıklarına birkez daha "çüüüş" diyip, Ahmet Ümit' in "Kavim" kitabına gömüldüm. Yine cinayetlerin peşindeki Nevzat Başkomiser'in tanıdık hali iyi geldi doğrusu.



Yorumlar

  1. Sondakini daha bir beğendim. çok güzel olmuş şekli rengi.

    Ahmet Ümit bu kadar cinayeti nasıl üretiyor şaşıyorum. Ama güzel yazıyor.

    HArbi abartmışlar rahatlığı :)

    YanıtlaSil
  2. Okuyamıyorum Sevdacığım ben okuyamıyorum ve kıvranıp duruyorum. En son aylardır okumak için hevesle elimde tuttuğum 561sayfalık Istanbul Hatırasına başladım ve 81. sayfada nakavt oldum:( Bir daha elime alır mıyım ya da ne zaman alırım bilmiyorum ama malesef öyle:( Uzun süredir böyle bir ruh hali içinde olmama rağmen hayranlıkla imrenerek okudum senin Nevzat Başkomiserin tanıdık halinin iyi geldi demeni, darısı başıma ne diyeyim.
    Kolyelerinin hepsi çok güzel ama ortadakinin renk geçişlerini çok sevdim, en alttakine hiç sözüm yok zaten Bilgeciğimin elleri değmiş. Şu killeri bir elime alsam örnek alacağım şey çok vallahi :))

    YanıtlaSil
  3. Kırmızıya bayıldım Sevda.Ahmet Ümit'in bütün kitaplarını seviyorum ama bu sıralar Fiamma gibi bende okuyamıyorum.Kısmet tatile.İnsanların rahatlığını o kadar basit düşünemeyeceğin için anlayamazsın Sevdacığım.Bence sende arada bir Bilge'yi gönder onlara.Bak o zaman daha dikkat ederler..

    YanıtlaSil
  4. Son kolye çok çok güzel,Bilgenin el becerisi de harika!
    Demek Nevzat başkomser orada da var.istanbul Hatırasını okumuşmuydun ?ben çok sevmiştim o kitabı...

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel olmuş hepsi, renklerine ben de bayıldım :))
    Ahmet ümit in İstanbul hatırası var elimde ama hala başlayamadım.İnş.. istanbul da başlayacağım :(
    keyifli günler canım , sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. Ana-kız yine harikalar yaratmışsınız efendim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Hepsi güzel olmuş, sizinde Bilge'ninde eline sağlık. Ama sondaki çok daha hoşuma gitti. sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Yerim o minicik elleri benn.

    Ahmet Ümit Babı-ı Esrar ı geçen yaz tatilde okumuştum,am İstanbul Hatırasını daha bir beğenmiştim.Çok sürekleyici gelmiyor bana anlatımı.Ama hikayeyi dağıtıp,toplaması hoş.

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Nilhan beğendiğine sevindim, benim de favorim o. Ahmet Ümit' in kitaplarını çok severim bu yıl bitmeden hepsini okumayı planlıyorum.

    YanıtlaSil
  10. Fiammacığım insan hayatında böyle dönemler oluyor. Benim için kitap okumak bütün işi gücü bitirince ya da bitmeden kaçıp rahatladığım saatler. Bir de takıldım her sene bir yazarın tüm kitaplarını okuyayım diye. Bu sene Ahmet Ümit' in. Ama benim tesbitim bu tarz kitapları başta sarasa su gibi akıyor, sarmazsa işkence oluyor. Sabırsızlıkla bekliyorum killerle uğraşmanı, kim bilir ne güzellikler çıkacak ortaya, öpüyorum

    YanıtlaSil
  11. Nazancığım beğendiğine sevindim. Canım bu ailelerin hiç birisini tanımıyorum, ne evime gelmişlikleri var ne ben onlara gitmişim. Bir bardak suyu bile paylaşmışlığımız yok kendileriyle. Bu sebepten nasıl bu kadar rahatlar anlayamıyorum, belki ben kötü niyetliyim değil mi? belki de ben abartıyorum, belkide abratmıyorum bilmiyorum valla.

    YanıtlaSil
  12. Nataliciğim okumaz mıyım onunla başladım zaten Ahmet Ümit okumaya. Bayılmıştım İstanbul Hatırasına. Kavim' de de üçlümüz var Nevzat Başkomiser, Ali ve Zeynep bitirince detaylı yazarım

    YanıtlaSil
  13. İçimizdeki karnaval, teşekkür ederim,ben çok beğenmiştim İstanbul Hatırasını umarım sen de beğenirsin

    YanıtlaSil
  14. Dilekciğim canım teşekkür ederim takılıyoruz işte:))

    YanıtlaSil
  15. Göngör Hanım, teşekkürler benim de favorim o iki gündür boynumda:))

    YanıtlaSil
  16. Tülin Ablacığım, ye sen o elleri ben en çok İstanbul' u betimlemesine beyılıyorum tam bir İstanbul aşığı bence.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder