7 Kasım


Bulutları tutup ucundan eve getirebilsem ne iyi olurdu:)
Güzel bir hafta sonu geçirdik. Cumartesi günü Bilge' nin deneme sınavı vardı, sonrasında buluşup yemek yedik. 
Şinasi Sahnesi' nde Gölge Ustası oyununu izledik. Uzunca bir aradan sonra tiyatroda olmak güzeldi. Oyunu pek sevmedik, fazla amatörce geldi.
Yeni kitaplar aldım.
Derslere devam ediyorum, nefesle ilgili harika bir derse katıldım. İlk kez dün gece ağzımı bantladım ve  burnum tıkanmadan sabaha kadar uyudum. Daha evvel de denemiştim ilk kez sabaha kadar çıkarmadan uyuyabildim. Burun nefesine vücudu yönlendirme yöntemlerinden en etkili olanı ağız bantlama. Böyle söyleyince ürkütücü geliyor ama doğru nefes almak, ciğer kapasitesini arttırmak için, vücuttaki karbondioksit dengesi için çok önemli. Öncesinde gün içinde yapabilirsiniz. Bu arada kullandığınız bant önemli, eczaneden flaster aldım 2,5 cm. lik bana iyi geldi. Koca' da ağzını bantladı bir süre bantlı halde horladı ama daha sonra nefesi sakinleşti. Gerçi sabah onun ağzındaki bant kolundaydı:)) ne ara çıktığını hatırlamıyor.
Ne Rezalet kitabını okuyorum. Paulina Flores Şilili genç bir yazar. Kitabın tanıtımında Bolano öykü ödülünü aldığı yazıyordu. Her öykü iyi olmuyor, hatta bence iyi öykü okumak çok zor. Kitap bitmek üzere ve çok iyi öyküler okudum, tavsiye ederim. Ben e kitap olarak okuyorum (kahrolsun yüksek kitap fiyatları)
Kemal Selçuk' un Rüyadaki Kadın kitabına başladım.. İlginç başladı. Bakalım nasıl devam edecek.
Tayeb Salih' in Kuzeye Göc Zamanı' nı dinledim hem de Emre Melemez' in seslendirmesiyle. tüylerim diken diken oldu. Akşam son dakikalarını Efes' i gezdirirken dinledim. Bittiğinde parkta kalakaldığımızı ve havanın iyice karardığını fark ettim. Eve geldik, el ayak yıkamaca, azıcık da tarayınca minnoş bir ayı oldu...

Yeni bir ders akısı yazıp, kız kardeşle denedim. İyi görünüyor, yarın  kızlara yaptıracağım
Gecen hafta zumba yoktu, bu hafta sahalara dönüyoruz:) Önceki derste bir anda herkes çantalarına yönelip, savaş aletlerini alıp kalçalarının üzerine başladılar. Bir anda herkes renkli, pullu kemerlerle salınmaya başladı. G. ' ye bakıp "benim bundanım yok" dedim. O da "benim de yok" dedi güldük ve birbirimize almamaya karar verdik:))




 

Yorumlar