HAFTA SONU

 Hafta sonuna doğru Bilge'nin kuzenleri geldi. Onları misafir ettik iki gün. Pazar günü kara bulutlarla uyandık.
Bana kalsa burnumu bile dışarı çıkarmaz, kitabıma gömülürdüm ama geçen haftada dışarı birlikte dışarı çıkmadığımız için haksızlık yapmayalım dedik. Hanımefendi Gölbaşı'na gidelim dedi. Önce o tarafta çok sevdiğimiz bir müşterimizde balık yedik. Bilge kocaman bir alabalığı sildi süpürdü:))
 Ardından Gölbaşı' na geldik. Hava yağdı yağacak. Bu arada bizimkiler niyeti bozdu gölde deniz bisikletiyle gezme niyetindeler. 
Biz gölün kenarına ulaşamadan yağmur başladı. Bir çardak altı bulduk ıslanmadık. Bu arada Bilge sabırsız "hadi gidip binelim" diye tuttururken gölün kenarındaki kalabalığı fark ettik. Derken polis, ambulans ve itfaiye geldi. Anladığım kadarıyla biri göle girmiş ama geri dönmemiş. Bu manzarayı Bilge görmesin diye hemen oradan ayrılıp arabamıza doğru ilerledik.
 Bilge acayip bozuldu, bir sürü soru sordu ve suratını sallandırdı. Tam o sırada bir çığlık atttı. "Anne bak bak"
 Eğilip baktım çamurlu pis suyun içinde bir sürü kurbağa. O kadar sevindi ki onları görünce uzun süre onları izledi. Yüzüne tekrar neşe geldi. Etrafta yağmur ve toprak kokusu, arada kendini gösteren güneş yavaş yavaş bir mevsimin daha sonuna geldiğimizi işaret ediyordu. Bizde etrafa bakarak evimize geldik.

Yorumlar

  1. Gidip de gelmeyen kişiyle ilgili bilgi var mı? Nasıl da denkl geliyor böyle şeyler, gerçi artık hergün başka başka haberler duymaya ne kadar alıştık :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. buğdayım biz dönerken ambulans ve poliste oradan ayrılıyordu sanırım yanlış bir ihbar falandı

      Sil

Yorum Gönder