22 Mart

Dün sabah usul usul başlayan kar yağışı Efes'le sokağa adım atar atmaz, tipiye çevirdi. En ivedisinden kaka işini halledip Efes eve yönelince, ben de peşinde eve yollandık. Öğleye kadar zaman, işleri zorlaştıran insanlara kızarak ve söylenerek geçti. Sonradan fark ettim kızıp durduğumu, demlediğim kahvenin kokusu burnuma geldi. Kahveyi bulana, toplayana, kavurana, tadına varan damağa, geliştirenlere bin minnet dedim. Telefonların çoğunu görmemiş, duymamış gibi yaptım. Suluboyalarımla hemhal eyleyip, elimdeki mangayı bitirdim. Efes'i gezdirme saatinde kardan geriye temiz bir hava kalmıştı. Uzunca yürüdük. Eve geldiğimde bizimkileri çoktan gelmiş, brokoli çorbama dudak büküp, hazır pizzayı fırınlarken buldum(gelirken almışlar). Odamı baya dağıtmışım, ben ortalığı toparlarken, onların yemek faslı bitti. Sonra yola koyulduk CSO' da Gel Gör Beni Aşk Neyledi-Yunus Emre İlahileri konserine gittik. Güzel bir konserdi. Sordum sarı çiçeğe dışında ilahi bildiğimi bilmiyordum, içimde bir yerlerde duruyorlarmış:)
Yolda anatomi dersinde öğrendiğim incileri paylaşırken ortalama yetişkin bir insan başının yaklaşık dört buçuk kilo olduğunu söylemiştim. Boyun özel bir hassasiyeti hak ediyor demiştim, bizimkilerde yavaşça kafalarını sallayıp onayladılar beni. Konserin sonlarına doğru omzuma düşen Bilge' nin başının ağırlığının artmasından uyuya kaldığını fark ettim. Yalnız inanılmaz bir şekilde her ilahi sonunda başını kaldırıp alkışlayıp, tekrar uyudu:) (yediğin hurmalar, pardon pizzalar böyle tırmalar dedim tabi ki)

 Sabah uykumu tam alamamış uyandım. Kahvaltının ardından benden önce Koca'yla aşağı inen Efes'i arabaya yerleşmiş buldum ve yine tipi şeklinde kar yağmaya başladı. Yokuş sonunda inip, günlük güzergahımızda yürüdük. Kar tanelerini düşündüm, birbirlerine hiç benzemeyişlerini, aslında özel bir ana tanıklık ettiğimi fark ettim. Biz eve dönene kadar kar durdu.  Çamaşırları toplarken balkonda bir köşede duran bu çiçeği gördüm. İlk kez çiçek açıyor aşkın gözyaşı (ya da onun gibi bir şeydi adı) minik minik, şahane bir rengi ve şekli var,  bir süre gözlerimi ayıramadım. Tomurcuklu halini hiç fark etmemişim.

Yarın bilgisayarımı servise götüreceğim, kendi kendine kapatıyor. Umarım aynı gün geri alırım umarım.
Muhasebeciyle de toplantım var, kısa bir alınacaklar listesi de notlarım arasında.

Keyifli bir hafta sonu olsun.

Yorumlar

  1. Çiçek ne güzelmiş! :)
    Ankara'ya bu sene kar yağmadı demezsiniz artık. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakmaya doyamıyorum evet garipte olsa hakkını yememek lazım kar yağdı:)

      Sil

Yorum Gönder