3 Mayıs

Bir mayısta hafta sonuna dahil olunca üç gün tembellikte zirve yaptım. Gerçi pazar günü biraz çalışmam gerekti ama olsun dedim, pazartesi öğleye kadar yataktan çıkmadım mesela, ne güzelmiş.
Cumartesi Bilge arkadaşlarıyla çıktı, ben de neredeyse tüm gün okudum.
Joachim Zelter Alman bir yazar, müzisyen ve edebiyat öğretmeni. Yalanın Erdemi İş Bankası Kültür Yayınlarının Çağdaş Modern Edebiyat serisinden. Bu seriden okuduğum ikinci kitap. Kitap güzel başladı, hayli ilginçti ama sonuna doğru çok sıkıldım. 


 Gündüz Vassaf inanılmaz donanımlı bir yazar, her satırda bunu hissetmek heyecan verici. Daha evvel Boğaziçi' de Balık kitabını okumuştum onu da çok beğenmiştim. Cehenneme Övgü:Gündelik Hayatta Totalitarizm kitabını e kitap olarak okumaya başladım. Sıradan görünen, belki de aklıma hiç gelmeyecek konuları ele alışını çok sevdim.

Nisan ayı okumalarımın büyük kısmını Katedral' de Sohbet doldurdu, anca yarılayabildim. 
Julian Barnes'ın Zamanın Gürültüsü, Yakup Kadri Karaosmanoğlu' nun Hüküm Gecesi , Roy Jacobsen' in Görülmeyenler , Ebru ojen' in Lojman okuduğum diğer kitaplar oldu. 
Dinlediklerime gelince; Eyüp Ayün Tayşir' den Sabitâlem Mahallesi , Devrim Yakut'tan Söz Uçar Yazı Kalır, Şermin Yaşar' dan Kalk Yerine Yat, Alejandro Zambra' dan Okumamak, Cahide Birgül'den Eflatun Koza (yarıladım)
Nisan ayını da böylece uğurladım...

Yorumlar

  1. Joachim Zelter hiç okumadım edebiyat öğretmeniyse okumak lazım, iyi yazmıştır diye düşündüm. G.Vassaf oldukça donanımlı bir insan, kitaplarından okumadıklarım var ama okuduklarımdan da çok şey öğrendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Storytelde çoğu kitabı e kitap olarak var, ben oradan sıraya koydum ve okuyorum. Zelter' in tarzı çok ilginç, bu sırf bu farklı tarz için bile okunur bence.

      Sil

Yorum Gönder