31 Mayıs


Dün benim için sevimsiz bir gündü. Bittiğinde rahatlamış ve büyük bir yükten kurtulmuş hissettim.

Kuzenimle konuşurken çoğu zaman benim aman da ne sevimli diye bahsettiğim, sanki bunu ilk kez ben fark etmişim sandığım konularda, mimar olmasının da verdiği deneyimle mutlaka fiziksel, kimyasal ya da başka başka bilimsel bir açıklamayla bana anlatır. Ben önce sinir olur, sonra merakla söylediklerinin altını kazırım. Bu kazılardan çıkanları da konuşuruz ve gerçekten keyifli bir sohbet akıp gider. 

Dün de yine anlatmaya başladım. Yokuşun başından eve doğru inerken dünyanın en güzel gökyüzünü gördüğümü hele açık mavi bir gökyüzü ve pamuk gibi bulutlar varsa, elimi uzatsam dokunacakmışım kadar yakın göründüğünü söyledim. Bu hissi Antalya' da hiç hissetmediğimden bahsettim. O da gözlerimizin çevredeki nesnelerin ve manzaranın perspektifini algılamak için beyne mesaj gönderdiğini ve yokuş aşağı inerken perspektif açısının bana bu hissi verdiğini söyledi.

Şahane bir TED konuşması yollayacağım bayılacaksın diyerek  Beau Lotto' nun  aşağıdaki konuşmasını paylaştı. Lotto nörobilimci ve renk algı uzmanı. "Doğa Tarafından Tasarlanan Beyin" adlı konuşmasında, insan algısının esnekliği ve çevresel etkilerin görsel algıyı nasıl şekillendirdiği ve gerçekliğin nasıl oluştuğunu örneklerle anlatıyor. "Aynı görüntünün sonsuz sayıda kaynağı olabileceği" ni söylüyor. Bir kaç kez izledim hem kafam dağıldı, hem öğrendiklerim hoşuma gitti.

Bilge' ye bahsettim, sınav zamanım linki yolla sonra bakarım dedi:( Koca merakla izledi ama yorgundu sanırım pek yorum yapmadı. Queen Charlotte ' un iki bölümünü izledik. Sevimsiz kraliçenin gençliğinde pek şirin olduğunu görünce takıldım izlemeye, sonra sıkıldım. Yatmadan bir kez daha bu videoyu izledim. Yogaya gitmiştim zaten, mis gibi uyumuşum:)



yüklemeyi başaramadım:)

Yorumlar

  1. Perspektifle ilgili benzer duyguları vapurdan tarihi yarımadaya bakarken yaşarım, her anı özeldir. :)
    Konuşmanın başına baktım, çok ilginç, tamamını izleyeceğim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder