8 Mayıs

Eflatun Koza Cahide Birgül' ün kısa ömrüne sığdırdığı dört kitaptan sonuncusuydu. Bu kitap basıldıktan kısa bir süre sonra maalesef vefat etmiş. Kitabı sesli dinledim ama ilk fırsatta alıp kitaplığıma koyacağım. Keşke daha uzun yaşasaydı.
Çilingir Sofrası filmini pazar sabahı izledik. Oyuncular şahaneydi, filmse buruk ama bir o kadar güzel.
Cumartesi akşam yer gök birbirine girdi. Şimşekler çaktı, şakır şakır yağmur yağdı. En son ayak ucumda uyuya kalan Efes' i sabaha karşı yataktan yuvarlanmak üzereyken son anda tuttum, şapşik ya. 
Sabah hava limoniydi ama olsun dedik. Efes' i parka götürdük. Yerler ıslak, çimler pırıl pırıl, ağaçlar daha bir çiçekli parktaki yağmur kokusuyla gezdik. başka köpekleri sevdik, dönüşte markete uğradık. Saksıda taze fesleğenler aldım, evin havası değişti.

Aylardan mart olduğunu zanneden, bahçede dolanan  kızgınlıkta terbiyesiz bir kedi Efes' i delirtti. Havlaya havlaya kaçırdı zilliyi.

Ofiste tadilat var, çok sinir bozucu. 

Hepimiz diken üstünde yaklaşan seçimleri düşünüyoruz. Kötüsünü dillendirmemeye , umudumuzu kaybetmemeye, ülkede her geçen gün olan daha saçma ve utanç verici olaya geçecek demeye çabalıyoruz. 

Güzel bir hafta olsun. 


Yorumlar

  1. Yağmur sonrası doğada olmayı çok seviyorum. Ne kadar güzel parklar olmuş Ankara'da. Ama çok fazla da bina var doğal olarak. Parklar şehirlerde kaçış noktaları, keşke daha çok olsa..

    YanıtlaSil
  2. Biz genelde hep aynı parka gidiyoruz o da Ankara' nın en eski parklarından Seğmenler Parkı Efes burayı çok seviyor, ama her yer beton üstüne beton maalesef...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder