2 Eylül Perşembe

Bu gün sakindi. Ofiste işlerimi halledip eve  erken  döndüm. Sabahtan ıslattığım kuru fasulyeleri ocağa koydum, kıstım altını. Uzun zaman önce düdüklü tencerem, tüm kinini üstüme ve mutfağa püskürttüğünden beri tüm yemeklerimi uzun da sürse normal tencerede yapıyorum. Düdüklü tencerede aramızdan ayrıldı zaten :)                              Kirli sepetini boş görme umuduyla bir posta çamaşır attım makineye.  Bilge kendine birşeyler hazırladı yedi, benim canım istemedi. Dünden hazırladığım soğuk kahveyi dolaptan çıkartıp süzdüm. Azıcık şeker, bol sütle karıştırdım. Ufak bir bardak kendime, büyük bir bardak Bilge' ye verdim. Güzel olmuş.

Geçen gün Leylak Dalım bir sürü kitap vermişti ve özellikle Lüzumsuz Kadın' ı oku demişti. Okumaya başladım, daha ilk sayfalarda nefis bir şey okuyacağımı anladım.


 Sabah bizimkiler uyanmadan Bilge' nın geçenlerde aldığı Meslekler Tarihi kitabına başladım. Oldukça ilginç bir okuma olacak.  Zanaatsal ve sanatsal uğraşlar olarak tarihin ilk zamanlarına kadar giden, bilimsel ama akıcı ve resimli hoş bir kitap. Bir bölüm okudum. Bölüm bölüm okurum bu ay.

Akşama arkadaşlarım kahve içmeye çağırdı. Uzun zamandır ev oturmasına gitmiyordum. Azıcık tırssam da hayır diyemedim...

Yorumlar