5 Eylül Pazar


 
Erkenden uyanıp, keyifli bir kahvaltı yaptık. Biraz sarımsak doğrayıp, kurusunlar diye balkona koydum. Sonrasında robotlayıp, toz sarımsak olarak kullanacağım. Hep hazır alıyordum, toz sarımsağın aromasını  çok seviyorum. Daha evvel fırında kurutmayı denemiştim, istediğim gibi olmadı.Bakalım güneşte nasıl olacak.

Bilge' yle düştük yollara. Bu sefer güzergah olarak Kızılay' ı seçtik. Önce Kırmızı Kedi Yayınlarına uğradık. Uzun zamandır uğramamıştık. Bilge kitaplara bakarken ben kafe bölümünde baristayla sohbet ettim. Bir miktar çekirdek kahve aldım. Bilge' de kitaplarını aldı, Hatay Sokağa doğru yöneldik. Gerekli Şeyler Yayınevi Bilge' nın favorisi ve Ankara mağazası açılmış, gidelim diyordu uzun zamandır. Şahane bir mekan olmuş, figürler, mangalar, çizgi romanlar...Bayıldık, sonra çalışanlarla  bir sohbet başladı bir saat sonra ancak çıkabildik. Çok şeker insanlardı. 

Bir kahve molası verelim dedik, iki senedir uğramadığımız ama Kızılay' da en sevdiğimiz kafeye uğradık. Çok sevimsiz göründü gözümüze, eski hali yoktu.

Oradan Dost Kitapevi' ne uğramasak olmazdı. Elimiz kolumuz kitap dolu, asıl hedefimiz olan Meclis parkına yöneldik. Ağaçların gölgesinde ayaklarımızı uzattık. Gökyüzünde bulutlar sanki taranmış, şekil verilmiş gibi çok güzelerdi. 

Uzun uzun konuştuk Bilge' yle. Odak noktamız okulların açılması mevzusuydu. Kalbinin pır pır ettiğini söylemese de çok net hissettim. Umarım herşey gönüllerince olur. 

Eve geldiğimizde on bin adım atmış olmanın yorgunluğu eşliğinde dolaba yemek istifleme işine daldım.

Aldığım kahve çekirdeklerinden biraz öğütüp, demledim. İçimi güzel ve lezzetliymiş. Bugünkü kahve kotamı doldurdum. 

Evi de süpürebilirsem süper olacak. 

Yorumlar

  1. güzel gün olmuş. gerekli şeyler çok iyi tabii. okul hayırlısı, başarılaar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, güzel dileklerin için🙏

      Sil
  2. Okulda kızına başarılar, Ah o kitaplar olmasa ne yapacağız...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler aynen iyi ki kitaplar var, sevgiler🙏

      Sil

Yorum Gönder