09 Şubat


 Bugün sakin bir gün olsun dedim uyandığımda. Hafta sonu 09:17 arasında bizim sokakta elektrik bakım çalışması yapılacakmış. Sabah Efes' le yürüyüş dönüşü kapıda kaldık. Apartman kapısının elektrikle çalışan mekanizması çalışmayınca içeriye giremedik. Ziller de iptaldi. Böyle bir sistemi yapana küfür savurup Koca' yı aradım. Apartman grubuna o dahil, ben okul grubundayım:) Ona derdimi anlatmaya çalışırken üst komşum gülümsemeyen hanım , yoldan geçen simitçiyi durdurmak için balkona çıktı. Durumu anlattım, indi kapıyı açtı sağ olsun. Yıllardır komşum ama selam vermek dışında samimiyetimiz yok. Bugün pijamayla görmüş olmam ilişkimizi etkilemez umarım:)

Bin Yılın Aşkı' nı bitirdim. Kocaman naif bir hüzün bıraktı. Tabi ki Figaro' nun Düğünü' nü açtım. Operaya hakim değilim ama daha evvel bir Mozart gecesinde bir bölümünü Opera Sahnesi' nde dinlemiştim. Neyse uzun lafın kısası kitap çok güzeldi.

Görsele gelince yolumuzun üzerinde rastladığımız yenidünya ağacı. Daha evvel bahsettim mi hatırlamıyorum. Bu iklimin ve toprakların ağacı değil. Buralar benim der gibi serpilmiş, köklenmiş, gövdesini sağlamlaştırmış. Buz gibi geçen geceler, ani sıcaklık değişimleri, kar ve buz etkilemedi. Üstelik güzel rahiyalı çiçekleri yavaştan meyveye durmaya başladı. Yanından geçip, çiçeklerini koklarken, onu takdir ettiğimi fısıldıyorum. 

Telefondan yazmak çok zor, iyi bakın kendinize...

Yorumlar

  1. aa yıllardır komşu olup sadece selamlaşma yapmayı çok ilginç buluyorum. benim mesela evim müstakildir ama karşı komşular taşındığı andan itibaren tanışıp birbirimize tabak tabak bir şeyler vermiş samimiyet kurmuşuzdur. öyle gidip gelmemiz yoktur çünkü çok kafa dengi değilizdir ama böyle seramonileri severim, yol üstü konuşmaları, camdan cama vb.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah kuzum buralar hep böyle, bazen selam bile vermiyorlar. Eskiden çok takılıyordum, artık ben de alıştım garipsemiyorum:(

      Sil
  2. Yenidünya bizim buralarda bir dolu da, Angara'da olması takdire şayan doğrusu. Aferin ona. <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi vallahi hak ediyor takdirlerimizi:))

      Sil

Yorum Gönder