13 Nisan


Erkenden uyanıp kitap okudum, sonra kahvaltı, sonra ofis...

İşleri toparlayıp iki market, bir manav dolaşıp eve geldim. Sabah bulaşık makinasını boşaltıp, kahvaltı bulaşıklarını  yerleştiren Bilge' nin boş bulduğu raflara doldurduğu bardakları,tabakları çaktırmadan yerlerine koydum:))

Sınıf öğretmeni aradı, Bilge' nin zamanını nasıl geçirdiğini sordu. Sınavın iyi bir fırsat olduğunu, biraz çalışırsa çok iyi sonuçlar alabileceğini söyledi. İyi niyeti ve nezaketi için teşekkür ettim. Sınav haziranın yedisinde, herşey yoluna girer mi o zamana kadar bilemiyorum ama önemli değil, zaten günlük rutinimizde ders çalışmak var.

Ben aldıklarımı yerleştirirken Bilge' de yoga dersine geçti. Çok yorulmuşum makarna ve çorba yapıp oturdum. Biraz kitap okudum.
Sonra kalkıp balkonu temizledim, yıkadım. Mis gibi oldu...balkonda oturup, biraz nefes egzersizi yaptım.

Park ekibimizden B' nın doğum günüymüş. Yine aynı gruptan S. 'nin eşinin de bir gün önce doğum günüymüş, ona yaptığı pastadan bir dilim ayırmış B.' ye. Üzerinde bir mumla görünce B. havalara uçtu. Yüzünü kaplayan siperliği hafifçe aralayıp mumu üfledi. Pastasını eve götürdü. 26 yaşına girdiği bu günü hiç unutmayacak.
Bu arada akşamları parka gelişimizi gören park kenarındaki apartmanlardan çoğunda insanlar sigaralarını alıp balkonlara çıkıyorlar. Kimisi pis pis bize bakıyor, kimisi bizi videoya çekiyor. İki kez polis çağırdılar, ama zaten hepimiz maskeli ve eldivenliyiz, kocaman bir alandayız. Ayrıca kimse canına da susamadı. Neyse takılmayacağım bunlara...

Eve geldik, Efes' in mamasını alırken balkon camımda ufak bir uçurtma gördüm. Üst kattaki komşunun altı yaşındaki kızı ve babası uçurtma uçurmaya çalışıyorlar. Camı açtım ben de yardım etmeye çalıştım ama havada hiç rüzgar yoktu... Gülümsedik, evlere geçtik, Koca vanilatör mü tutsaydık falan dedi :)) ( Karadenizli genler hep iş başında )

Akşam  Bir Aşk, İki Hayat filmini izledik, fena değildi. Sonra yine Karamazov Kardeşler, yine uyuya kalmışım...

Yorumlar

  1. Günaydın..
    Başka bir şey olsa aramazlar polisi, te Allah'ım ya......🙄
    Erkenden kalkıp kitap okumayı öyle çok özledim ki.....
    Selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında çok takılmamaya çalışıyorum ama bazen gözümü kapatamıyorum:(( iyi bakın kendinize💗

      Sil

Yorum Gönder