21 Nisan

Bilge' nın öğretmeninden mesaj gelmiş, bu hafta Eba' da canlı dersler olacak diye. Sabah kahvaltı sonrası Bilge telefonundan bağlanmaya çalıştı, olmadı. Ben bilgisayarı açtım, sistemi orada kurmaya çalışırken benimle tartıştı durdu.Öyle değil böyle, yok boşver giremiyoruz işte falan filan derken ben derse bağlandım. Adam gibi anlatmadıkları  için otuz kişilik sınıftan yedi kişi anca var. Öğretmen ders anlatıyor, sınıfın başarılı öğrencilerinden olduğunu bildiğim E. sürekli derse katılmaya çalışıyor ama tuhaf bir tavrı var. Masayı toparlamaya başlayıp dikkat kesildim. Diğerleri yokmuş sanki öğretmenle ikisi varmış gibi çok basit bir konuyu garip terimlerle oradan buradan anlatıp duruyor.
Kısa bir sürede Bilge derse ilgisini yitirdi.
Normalde de böyle mi diye sordum, ne sandın ben bu durumu dört yıldır her derste yaşıyorum dedi. Neyse çocuğun aklını bulandırmayayım dedim, sustum.

Ders bitince Bilge dünkü listeden yine yapalım diye yanıma geldi. Bu sefer akşam beş gibi, kitabını okumuş, yüz yirmi soru çözmüş,resim yapmış, anime izlemiş, odasını toplamış, saçlarının arkasını makine traşı yaptıktan sonra duşunu bile almıştı. Ben bu işi sevdim dedi, hadi bakalım dedim:))

Bense Oegstgeest'e Dönüş kitabını bitirdim. Duygularım değişmedi, farklı ve güzel bir anı kitabı. Tavsiye ederim.

Öğleden sonra yoga dersim vardı, dersler zorlaştıkça daha güçlü olduğumu hissediyorum. Derslerin zorluğundan ve sonraki günleri kas ağrılarıyla geçirdiklerinden şikayet edenler olmuş. Hoca bana sordu şikayetim var mı diye. Çok şaşırdım, hepsi benden çok uzun süredir yoga yapan insanlar.Hepsi benden daha zayıf, daha esnek. Sorunum olmadığını söyledim. Zorlanmak her bünyeye iyi gelmiyor demek ki, belki de bu dönemde iyi gelmiyordur, bilemedim...

Akşam Koca Efes' i bahçeye götürdü, ben çıkmadım. Akşam hiç bir araya gelmedik. Ben resmimi bitirdim, dizi izledim, Koca yine bas bas bağıran adamları izliyordu salonda, Bilge odasındaydı.





Yorumlar

  1. "Bas bas bağıran adamlar" çok güzel tanım, gerçekten.
    Bana da fenalık geliyor, onlardan. sanki, bağırınca daha haklı olacaklar gibi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevin Abla resmen sinirlerim bozuluyor, haklı olsalar bile o kadar itici oluyorlar ki...

      Sil

Yorum Gönder