27 Nisan

Geçen sabah kahvaltı hazırlarken açtım Özgür Mumcu' yla Eray Özer' i. Tesadüfen böyle bir iş yaptıklarını öğrendim. Seçtikleri bir konu üzerine konuşuyorlar. Konuşmalar çok detaylı, bilgi dolu ama hiç sıkıcı değil aksine dinledikçe dinleyesiniz geliyor. Sonra dinlerim diye tam kapatacakken bizimkiler itiraz etti. Kahvaltı boyunca, hatta sonrasında çay keyfimize de eşlik ettiler. Bilge' nın merakla dinlemesine bayıldım. Sonra uzun uzun konuştuk. Pek güzel oldu.

Sabah ofise gittim. Koca ofisi düzenliyorum demişti, hiç bu kadarını beklemiyordum. Mutfağı yenilemeye başlamış, güzel de olmuş. Yedek parça kısmını toparlamış kocaman bir alan çıkmış ortaya. Benim kısmıma  el atmak için müsade istedi. Dokunmaması gerekenleri işaretledik. Pek sevindi, meşguliyet terapisi yapıyorum diyerek dolanıyordu:))

Alış veriş listemi hazırlayıp üç market gezdim.
Marketler ilk defa bu kadar boştu, normal gibiydi.
Aradığım herşeyi buldum.
Fiyatlar gerçekten uçmuş durumda, toplamda harcadığım paraya bakınca nefesim sıkıştı.
Eve gelince Bilge' yle aldıklarımı yerleştirdik. Bu aralar Bilge' nın  içinde iyi bir aşçı yattığına ve bunu dışarı çıkarmamız gerektiğine dair söylemlerime, yüzünde kocaman bir gülümsemeyle ne pişiriyoruz diye bana eşlik etmesine bayılıyorum. Sütlü, yarı atmasyon bir tatlı yaptık. Soğumasını beklerken yoga dersine geçti. Haftada üç gün yoga dersine ne zaman isyan edecek diye beklerken, o itiraz etmeden, en çokta şaşırarak yav sahiden üç gün yoga yapıyorum diyor:))
Yazık çocuğum sık sık ben sokağa çıkma yasağı olan bir çocuğum diyor, pekte doğrucudur yasağı delme fikri aklından bile geçmiyor:))

Bu arada kapı çaldı, postacı Koca' ya ve bana maske getirmiş. İnanamadım, hiç beklemiyormuşum.

Sonra yine kapı çaldı bu sefer kargocu. Kız kardeşin bana aldığı kitabı getirmiş. Bir türlü alamadığım Jean Christope Grange' ın son kitabını almış. Nasıl sevindim ama en çok Efes sevindi bu işe. Aynı gün hem postacı hem kargocu kovaladı. Gav gav yıktı ortalığı:))


Yorumlar

  1. Grangenin son kitabını bende aldım mayıs ayında okuyacağım.

    YanıtlaSil
  2. Grange'ın son kitabı benim için hayal kırıklığı oldu. Bakalım siz beğenecek misiniz? Yorumlarınızı merakla bekliyorum. Sevgiler..Aylin

    YanıtlaSil

Yorum Gönder